Engasjement av lokalmiljøet i urban planlegging og utvikling, er navnet på en rapport fra Biljana Savic (DipArch MSc RIBA AoU MRTPI). Rapporten inneholder informasjon om et bredt spekter av verktøy, metoder inkludert plansmier og prosjekter, samt forfatterens anbefalinger til alle som er involvert i å utvikle strategier og prosjekter for lokalt engasjement. .

Med hensyn til relevant plan- og utviklingspolitikk på nasjonalt nivå i England, har innføringen av nye samfunnsrettigheter gjennom Localism Act (2011) vært et viktig bidrag. The Right to Plan (Retten til å planlegge – ofte referert til som nabolagsplanlegging) har skapt muligheten for bydeler eller andre representanter for lokalmiljøer til å produsere regelverk for utvikling i deres egne nabolag, fremgår det av rapportens side 5.

Les mer: Medbestemmelse vår tids solidaritetskamp

Churchill Vi former bygningene våre, deretter former de ossArbeidet med rapporten er støttet av blant annet The Winston Churchill Memorial Trust. By- og stedsutviklingsaktivisten Audun Engh har bidratt til arbeidet gjennom introduksjon arbeid med byutvikling i Havana, Cuba.